Gå til hovedinnhold

Finn ditt fagområde

Det er viktig å finne ut hvilket fagområde du ønsker å jobbe innenfor. Her er en kort oversikt over de ulike fagområdene hvor du kan jobbe med koding.

Kort om fagområdene

Frontend utvikling

Beskrivelse

Frontend utviklere jobber på å implementere design og brukergrensesnitt, som regel nettsider og apper. Hvis du har et øye for design og liker å jobbe med brukergrensesnitt, så er frontend utvikling noe for deg.

Deler av jobben innebærer å jobbe med designere og UX-ere for å lage gode brukeropplevelser, og å jobbe med backend utviklere for å få systemene til å henge sammen.

Det er også viktig å ha god forståelse for hvordan brukere bruker systemene, og å teste at systemene er tilgjengelige og lette å bruke for alle mennesker, uavhengig av funksjonsevne.

Linker

Backend utvikling

Beskrivelse

Backend utviklere jobber med å lage systemer som kjører på servere, og som ofte er skrevet i programmeringsspråk som Java, C#, Python, Go, Rust, Node.js, PHP, Ruby, og mange flere. Backend utviklere jobber ofte med å lage API-er som frontend utviklere kan bruke for å hente og lagre data.

Linker

Fullstack utvikling

Beskrivelse

En fullstack utvikler jobber både med frontend of backend. Hvor stor grad du er ekspert på begge vil variere. Om du ønsker å gjøre begge, så anbefales det i første omgang at du starter på en av delene. Å starte med f.eks JavaScript og frontend kan være en god begynnelse, siden du også kan bruke programmeringsspråket til server-logikk gjennom f.eks Node.Js.

Linker

Spill utvikling

Beskrivelse

TO-DO

Linker

Ta en quiz

Hvis du enda er litt usikker på hvilket fagområde du ønsker å jobbe innenfor, så kan du prøve quizen under for å se om det hjelper deg med å finne ut av det.

Finn ditt fagområde (1/8)

Struktur og orden er viktig for deg

Veien videre

Når du har funnet ut hvilket fagområde du ønsker å jobbe innenfor, så kan du trykke på fagområdet i venstre meny for å fortsette med fremgangen din.